top of page

Kan Hypnotherapie helpen bij gebrek aan zelfvertrouwen?

Wat betekent zelfvertrouwen?


Zelfverzekerde mensen zullen zichzelf vaak beschrijven als iemand die een positieve kijk / mening over zichzelf heeft, ze accepteren wie ze zijn, ze vertrouwen zichzelf en zullen het gevoel hebben dat ze controle in hun leven ervaren. Tegelijkertijd geven ze blijk van realistische verwachtingen, ze kunnen met kritiek omgaan en zijn in staat om assertief te communiceren.


Ondanks dat veel mensen op het eerste gezicht veel zelfvertrouwen lijken te hebben, bleek uit een recente enquête die ik uitvoerde op sociale media dat 63% van de deelnemers zichzelf als weinig zelf verzekerd omschreven. Met name als het gaat om carrière, relaties en sociale gebeurtenissen waren de belangrijkste gebieden waar geen zelfvertrouwen werd ervaren, waarbij sommige deelnemers erkenden dat het hun dagelijks leven beïnvloedde.

Sinds ik mijn hypnotherapie praktijk in Amsterdam hebben hoor ik de meeste mensen die bij mij aankloppen voor hulp over hun gebrek aan zelfvertrouwen, dus als jij hier mee worstelt: je bent zeker niet alleen!

Wat zijn de typische tekenen die erop wijzen dat je nog wel wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken?


· Ik praat altijd negatief en kritisch over mezelf

· Ik vermijd vaak dingen/ confrontaties

· Ik weet niet hoe ik een compliment moet ontvangen en voel me ongemakkelijk als ik dat doe

· Ik vertrouw mijn eigen oordeel niet en zoek altijd steun bij anderen

· Ik mis grenzen

· Ik zoek vaak goedkeuring van anderen


Hoewel veel mensen aangeven dat ze geen zelfvertrouwen hebben en de negatieve impact kunnen zien die het op hun leven heeft, zijn ze niet in staat om te identificeren wat de oorzaak is en weten ze niet hoe ze een meer zelfverzekerde versie van zichzelf kunnen worden.


Het is ook niet ongebruikelijk dat patiënten die zeer weinig zelfvertrouwen zich bij mij melden met angsten en stemmingsproblemen, een negatief lichaamsbeeld en verslavingen. Daarom is elk van mijn RTT Hypnotherapie sessies afgestemd op je individuele behoeften om je te ondersteunen op alle gebieden waarvan je denkt dat ze van invloed zijn op je leven.


Dus hoe werkt hypnotherapie?


Er zijn waarschijnlijk een paar cruciale overtuigingen in ons onderbewustzijn die aan deze problemen ten grondslag kunnen liggen. Ze zijn op een gegeven moment gevormd, maar dat betekent niet dat we deze overtuigingen niet drastisch kunnen veranderen!

Rapid Transformational Therapy is ontworpen om je te helpen een negatieve overtuiging te veranderen. Sessies kunnen persoonlijk worden uitgevoerd in mijn hypnotherapiepraktijk in Amsterdam, of online. Het enige wat je nodig hebt is een rustige omgeving waar je niet gestoord wordt. Dan, terwijl je in een zeer ontspannen toestand bent, help ik je de oorzaak te ontdekken van waarom je zelfvertrouwen mist, omdat in hypnose (ontspanning en focus) je hart en lichaam vrijuit kunnen spreken zonder oordeel. Deze informatie die je ontdekt heeft de kracht om je te transformeren.


Dus als je je gefrustreerd voelt over de impact die het hebben van weinig tot geen zelfvertrouwen op je leven heeft en klaar bent om die grote zware wolk los te laten die boven je zweeft, kan RTT Hypnotherapie een snelle en effectieve manier zijn om die overtuigingen te veranderen en je in staat te stellen in je meest zelfverzekerde versie van zelf te stappen.

Geloof me niet alleen op mijn woord, de ervaring van mijn klanten spreekt voor zich.

"Ik voel me steviger, zelfverzekerder en weet meer wat ik waard ben. Ik voel me krachtig en trots, zelfs. Er is echt iets van me afgevallen." - Chris, Amsterdam

Het is tijd om het blok aan je been -dat dit negatieve beeld van jezelf is- af te schudden!

Boek vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek met mij en begin je reis naar een gezond zelfvertrouwen met behulp van mijn RTT - Hypnotherapiesessies.


PS, Nog niet klaar om te investeren in RTT Hypnotherapie?


Probeer deze snelle hack en gebruik de kracht van visualisatie:


Stel jezelf voor als je meest zelfverzekerde zelf, en maakt dit beeld heel overdreven in je fantasie…

… Hoe zie je er uit? Hoe voel je je, Hoe gedraag je je wel? …

….Wat zeg je, hoe ziet je dag eruit?

… Geloof in je dagdromerij, ga er gewoon even voor! En dan… wat merk je bij jezelf?

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page